(R6) Hotelový personál
Základné informácie o ponuke
Plat:
od 1900 € do 3300 € "brutto + prepitné"
Lokalita:
Bavorsko
Dátum nástupu:
podľa dohody
Všeobecné informácie
Práca v hoteloch v Bavorsku
Osobnostné predpoklady a zručnosti
PRACOVNÉ POZÍCIE
- čašník (čašník pri bufetových stoloch, čašník v bare, Commis de Rang, Demichef de Rang),
- barman (barman na miešanie nápojov, barman zodpovedný za chod baru),
- recepčná
- vedúci recepcie
- chyžná
- kuchár (Commis de Partie, Demichef de Partie, Chef de Partie),
- šéfkuchár
- pomocník v kuchyni
- Dátum registrácie u zamestnávateľa je v priebežne v týždni.
- Ubytovanie zabezpečené
- Práca sa požaduje aj cez víkend.
Platové podmienky
- 1892 € – chyžná v hoteli
- 2010 € – pomocník / pomocníčka v kuchyni
- 2100 € – pomocník / pomocníčka pri bufetových stoloch
- 2550 € – barman / barmanka (na miešanie nápojov)
- 2750 € – barman / barmanka (zodpovedný za chod baru)
- 2500 € – pomocný kuchár / kuchárka (Commis de Partie)
- 2700 € – kuchár / kuchárka (Demichef de Partie)
- 2900 € – kuchár / kuchárka (Chef de Partie)
- 3300 € – šéf kuchár / šéf kuchárka (Sous-Chef)
- 2500 € – recepčný / recepčná v hoteli
ČISTÝ PLAT V NEMECKU (NETTO):
Plat v čistom po odrátaní dane a všetkých odvodov je (pri hrubej mzde v rozpätí 1700 – 3500 €) cca o 20 – 39 % nižší ako brutto plat. Výška dane a odvodov v Nemecku závisí od samotnej výšky hrubej mzdy (čím vyšší plat, tým vyššie daňové zaťaženie) a takisto do akej daňovej kategórie podľa rodinného stavu spadá konkrétny zamestnanec (slobodní platia viac ako ženatí/vydaté).
PRÍPLATKY K PLATU
- sprepitné
- nadčasy
- príplatky za odpracované nedele
- príplatky za odpracované štátne sviatky
Požiadavky
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
Vzdelanie v odbore
Ochota pracovať aj vo večerných hodinách.
Organizačný talent, schopnosť tímovej práce, flexibilita a nadšenie.
Pracovná náplň
Čašník/čka – pracuje v hotelovej reštaurácii alebo bare. Náplňou práce sú štandardné povinnosti čašníkov podľa požiadaviek F&B manažéra daného hotela alebo iného nadriadeného, obsluha hostí v hotelovej reštaurácii, bare a iných hotelových prevádzkach. Potrebné je vzdelanie v danom obore alebo nadobudnuté praktické skúsenosti.
Barman – náplňou práce sú štandardné povinnosti barmana podľa požiadaviek F&B manažéra daného hotela alebo iného nadriadeného. Vyžaduje sa schopnosť pracovať samostatne za barovým pultom a znalosť miešania kokteilov. Potrebné sú predchádzajúce skúsenosti s prácou podobného charakteru.
Recepčný/á – náplňou práce sú štandardné povinnosti recepčného/nej v hoteli – check in, check out, komunikácia s hotelovými hosťami, atď. Potrebné sú základné znalosti práce s počítačom. Skúsenosti na podobnej pozícii sú vítane.
Chyžná – náplňou práce sú štandardné povinnosti chyžnej podľa požiadaviek housekeeping manažéra daného hotela alebo iného nadriadeného. Potrebné sú predchádzajúce skúsenosti s prácou podobného charakteru.
Pomocný personál v kuchyni – práca v kuchyni, pomoc pri rôznych činnostiach, upratovanie, čistenie, umývanie riadov atď.
Kuchár – náplňou práce je štandardná práca kuchára v hotelovej kuchyni. Vyžadujú sa viacročné skúsenosti na podobnej pozícii v reštaurácii alebo hoteli, schopnosť pripravovať rôzne druhy jedál európskej a medzinárodnej kuchyne a pracovať v tíme ako aj samostatne.
Požadovaná norma
INÉ VÝHODY
- Dobré platové podmienky.
- Ubytovanie a strava zabezpečené v Hoteli.
- Zmluva priamo z Hotelom !
- Garancia pracovných hodín a možnosť nadčasov.
- Pekne okolie-prostredie pri jazere.
- Možnosť získať prax a zdokonaliť sa v NJ.
- Vhodné aj pre Absolventov Hotelovej školy.
- Pomoc s vybaveným všetkých formalít pred vycestovaním do Nemecka a počas pobytu.
- Možnosť pracovného postupu.
- Je zabezpečené zdravotné a sociálne poistenie zo strany zamestnávateľa, podľa nemeckých zákonov.